A vadász szarvasborjúnak nézte az éppen sátrat állító túrázót, ezért lőhetett rá

Megosztás

Mi is beszámoltunk arról a hírről, hogy egy vadász lőfegyverrel sebesített meg egy túrázót Bükkzsérc külterületén. Most újabb részletek derültek ki az esetről.

A mezőkövesdi rendőrkapitányság a Bogácstól körülbelül 20 kilométerre történt esettel kapcsolatban azt közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatnak egy 58 éves debreceni férfival szemben, aki egy egyéni vadászat közben megsebesített egy férfi túrázót

A 40 év körüli férfi éppen a sátrát állította fel, amikor váratlanul a lábán érte a lövés. A TV2 értesülései szerint a vadász egyedül volt a terepen, amikor meglátta a két túrázót és szarvasborjúnak nézte az egyiküket, ekkor adta le a lövést.

A meglőtt férfi üvöltésére a vadász odarohant, és elkötötte a sérülését, majd a vadásztársaság elnöke vitte el az útig a sebesültet, akinek a lábából dőlt a vér, Egerbe vitték kórházba. A lövedék olyan erővel érte a combját, hogy még a zsebében levő telefont is átütötte.

 Az RTL Híradónak az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője úgy fogalmazott, hogy „a vadgazdálkodónak, illetve a vadásznak a felelőssége, hogy megfelelően, körültekintően adjon le egy lövést”, tehát a túrázó nem vonható felelősségre ebben az ügyben.

A környéken élők először csak arra lettek figyelmesek, hogy egy szirénázó mentő-, majd rendőrautó töri meg a vidék csendjét, de ekkor még nem tudták, hogy mi az oka a vonulásnak.

A vadász és az áldozat is debreceni volt, ismerték egymást, évek óta együtt jártak a falu környéki erdőkbe. Akadt már rá példa, hogy egy amatőr vadász, vagy ahogy itt mondják, puskás ember a barátaival hajtatta maga felé a vadat és baj lett belőle. Úgy tudjuk, hőkamerája is volt a barátját megsebző vadásznak, nagyot tévedett. Szerencse, hogy nem lett tragédia a vége” – mondta a Blikknek az egyik falubeli.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a vadász nem volt ittas állapotban, volt engedélye, és a helyi vadásztársaság vadászati naplójába is bejegyezte vadászati tevékenységét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság közölte, hogy a nyomozók a vadászt a kihallgatása után nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

Fotó: RTL.HU

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek